benz Options

Set your layout

Now using the round-wrap layout.

Test Vertical Rhythm?

Inlog Members

Open/Close

Your Feedback is Welcome!

Email
Subject
Message
Hoeveel wielen heeft een motor??
Open/Close
You are here: Home Verzamelingen Welke type Stars

De Dragstar 1100 is net als de 650 in twee uitvoeringen uitgebracht; de XVS1100 en de XVS1100A waarbij de Custom in 1999 werd geïntroduceerd. waarvan de eerste het Custom model betreft en de tweede het Classic model. De 1100 beschikt over een doorontwikkeld 75 graden 2-cilinder motorblok afkomstig uit de XV1100 Virago. Dit luchtgekoelde motorblok werd al sinds begin jaren '80 toegepast. Het motorblok voor de DragStar 1100 beschikt over meer koppel bij een lager toerental. De DragStar nam de cardanaandrijving over van de Virago maar de techniek werd in een totaal nieuw frame geplaatst met een monoshock achtervering om zo eenhardtail-look te creëren.

De DragStar werd een enorm succes wat in 2000 leidde tot de introductie van een Classic uitvoering. De onderlinge verschillen tussen de Custom en de Classic zijn korte kunststofspatborden tegen lange stalen exemplaren, een lagere zithoogte bij de Custom, voorvork-covers en treeplanken op de Classic en een 110cm voorband tegen een 130cm exemplaar bij de Classic.

De DragStar 650 en 1100 modellen zijn vanaf de introductie bijna niet gewijzigd, slechts kleine wijzigingen zoals een andere koplamp en andere kleurenschema's zijn toegepast.

De Midnight Star 1300 is een totaal nieuwe cruiser die postvat tussen de Drag Star 1100 en de Midnight Star 1900. Die kloof werd sedert het verdwijnen van de 1600 Wild Star en de 1700 Road Star Warrior al te breed bevonden, dus ontwikkelde men een nieuwe motor om dat hiaat in te vullen. Het betreft een watergekoelde 60° V-twin met dubbele balansassen en een verrassend korte slag (83 mm). Dit 73 pk en 106 Nm sterke pakket werd opgehangen in een laag en lang dubbel wiegframe en verpakt in een ‘Wild Streamline’ kleedje dat verwijst naar Amerikaanse ontwerpen uit de jaren ’30.

In 1996 Yamaha introduced the Royal Star motorcycle.[1] This motorcycle uses the basic power package from the Yamaha Venture Royale.
Other machines using variations of this engine include the Royal Star Venture, the Royal Star Tour Deluxe, and the V-Max.

 

 

 

 

Page 1 of 3